Πώς να Καθαρίζω με Νήμα τα Δόντια μου;

Το κατάλληλο καθάρισμα με νήμα απομακρύνει την πλάκα και τα κατάλοιπα των τροφών από τα σημεία που δεν μπορεί εύκολα να φτάσει η οδοντόβουρτσα: κάτω από την παρυφή των ούλων και ανάμεσα στα δόντια σας. Και επειδή η πλάκα προκαλεί φθορά των δοντιών και των ούλων, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε καθημερινά τα δόντια σας με νήμα.Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Πάρτε 45 πόντους νήμα, τυλίξτε το στα μεσαία σας δάχτυλα και αφήστε 5-6 πόντους ανάμεσα στα δάχτυλα για να αρχίσετε το καθάρισμα.
  • Τεντώστε το νήμα ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη σας και κινείστε το μαλακά και παλινδρομικά ανάμεσα στα δόντια σας.
  • Καθαρίστε με το νήμα τις βάσεις των δοντιών σας εκεί που συναντούν τα ούλα και πιέστε το μαλακά κάτω από το σημείο αυτό.Μην κάνετε απότομες κινήσεις γιατί μπορεί να τραυματίσετε τα ούλα σας.
Καθώς προχωρείτε από δόντι σε δόντι, χρησιμοποιείτε καθαρά τμήματα του νήματος.Για να απομακρύνετε το νήμα κάνετε την ίδια παλινδρομική κίνηση και βγάλτε το από τα δόντια.