Τι είναι τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μεταλλικοί άξονες που εμφυτεύονται με χειρουργική επέμβαση στο φατνιακό οστούν, κάτω από τα ούλα. Όταν τοποθετηθούν και σταθεροποιηθούν, προσαρμόζονται επάνω τους τα τεχνητά δόντια.

Τι ρόλο παίζουν τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα «ενσωματόνονται» με το φατνιακό οστούν και προσφέρουν πολύ σταθερή βάση για τα τεχνητά δόντια. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες και οι γέφυρες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα δεν χαλαρώνουν και δεν κουνιούνται στο στόμα σας και σας διευκολύνουν πολύ περισσότερο όταν τρώτε ή μιλάτε. Η καλή αυτή στήριξη βοηθάει, ώστε να μην αισθανόμαστε τις γέφυρες και τις τεχνητές οδοντοστοιχίες ως ξένα σώματα στο στόμα μας.

Για πολλούς ανθρώπους οι συμβατικές τεχνητές οδοντοστοιχίες και οι γέφυρες δεν είναι ανεκτές είτε γιατί τους δημιουργούν ερεθισμούς και προβλήματα στην ομιλία είτε γιατί δεν εφαρμόζουν καλά. Επιπλέον, οι συμβατικές γέφυρες πρέπει να στηριχθούν στα δόντια που βρίσκονται στα δύο άκρα του κενού που έχει μείνει από τα χαμένα δόντια. Ενα πλεονέκτημα των εμφυτευμάτων είναι ότι δεν χρειάζεται να στηριχθούν σε παρακείμενα δόντια.

Για να κάνετε εμφύτευση πρέπει τα ούλα σας να είναι υγιή και το οστούν σε καλή κατάσταση για να ανεχθούν τα εμφυτεύματα, τα οποία απαιτούν σχολαστική υγιεινή και τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους, για να διαρκέσουν. Τα εμφυτεύματα κοστίζουν περισσότερο από άλλες μεθόδους αντικατάστασης δοντιών.